Saskia van Zutphen 1

Saskia van Zutphen

Geplaatst op Categorieën Sterke verhalen

Vuile Huichelaar 3

Hotspots editie 26

Tekst: Lilian van de Kamp

Dit jaar viert Stichting Cultureel Centrum Putten haar twintig jarig jubileum. Dit twintigste theaterseizoen wordt op 18 oktober feestelijk geopend met Vuile Huichelaar 3, vluchten kan niet meer. Een voorstelling alleen voor vrouwen en dus wordt er rondom deze voorstelling een gezellige Ladies Night georganiseerd, die je niet mag missen! Dus neem je vriendinnen, moeder, dochter, collega of buurvrouw mee voor een hilarische avond.

Saskia van Zutphen zorgt er samen met Paulette Willemse voor dat alle dames in de zaal de avond van hun leven hebben. Het Nederlandse publiek krijgt maar geen genoeg van het duo dat bekend is als Mrs. Einstein. Na de succesvolle tournees ‘Vuile Huichelaar’ en ‘’t Zal je kind maar wezen’ is ‘Vuile Huichelaar 3’ het vervolg. In deze voorstelling worden de man, de vrouw, het kind en het leven op de (hoge) hak genomen. Dagelijkse zaken, niet ingeloste dromen, als-ik-later-groot-ben-dilemma’s en alles wat maar voorbij komt in dat piekerende vrouwenhoofd wordt behandeld. Een avond alleen voor vrouwen!

Mannen moeten we thuis laten?

Saskia: “Ze mogen wel komen, maar eigenlijk is de voorstelling gewoon het leukst met alleen vrouwen onder elkaar. Een vrouwenonderonsje. Als er mannen bij zijn merk je dat vrouwen zich toch een beetje inhouden. Ook wat meezingen betreft. Vrouwen kunnen zich volledig laten gaan, maar zodra je er mannen bijzet gaan ze zich gedragen. Deze opzet is de grote kracht van het geheel gebleken. Dat wisten we ook niet van te voren. Dus ik zou zeggen, laat ‘m lekker thuis!”

Het wordt een hilarische avond?

“Het is cabaret en meezingen in één programma. Dat betekent vooral ontzettend veel lachen. De ingrediënten zijn mannen, kinderen, gezondheid, seks, oud worden en vroeger. Hebben vrouwen een uiterste houdbaarheidsdatum? Als we in de spiegel kijken is het nooit goed. We herkennen het allemaal: Wat die man ook probeert, als hij zegt dat je geen dikke kont hebt, dan nog geloven we het niet. Hij moet het zeggen, maar daarna vinden we dat hij maar wat kletst. Een beetje van vroeger was alles beter, naar nu getrokken. Want vrouwen zijn hele ingewikkelde wezens. En voor iedereen heel herkenbaar. Wat die man ook zegt, het is nooit goed. Als we zwijgen en hij vraagt: is er iets? Dan zeggen we allemaal: Nee. Maar er is altijd wel iets! Het principe is dat hij gewoon moet doorvragen. Vrouwen hebben een moeilijke gebruiksaanwijzing. Mensen vragen ook wel eens of we mannenhaters zijn. Helemaal niet. Ik vind het juist leuk dat we allebei zo verschillend zijn, want dat is juist onderwerp van spot.”

Vluchten kan niet meer…

“Die titel slaat eigenlijk op het algehele verval als we ouder worden. Dat is juist zo lollig. Want we gaan natuurlijk overal om lachen, dat snap je. We zijn dus niet alleen maar mannen aan het afzeiken hoor, we nemen onszelf net zo goed op de hak.”

Hoe zit het met het meezingen?

“Het zijn liedjes die iedereen kan meezingen. Van Andre Hazes tot Willy Alberti, alles komt voorbij. Ik doe wat ik doe, spiegelbeeld, vuile huichelaar, maar ook swingend materiaal als Fire van The Pointer Sisters, Satisfaction van The Rolling Stones.” Kortom, heerlijke nummers om helemaal op los te gaan!”