Rosemarie Landman 1

Rosemarie Landman

Geplaatst op Categorieën Sterke verhalen

Theaterprogrammeur

Hotspots editie 18

Rosemarie Landman is al jaren theaterprogrammeur. Toen zij negentien jaar geleden naar Putten verhuisde, was het voor haar dan ook een uitdaging om ook daar cultuur op de kaart te zetten. Sindsdien verzorgt zij ieder jaar het programma van Stichting Cultureel Centrum Putten. “Het is belangrijk dat er voor ieder wat wils te zien is en dat is voor het seizoen 2011/2012 volgens mij weer goed gelukt.”

“Ik zorg altijd dat ik de verschillende doelgroepen kan bedienen. Zo heb je natuurlijk liefhebbers voor familievoorstellingen, toneel, cabaret of muziek. Ook houd je rekening met zowel de jonge als de oudere doelgroep en probeer ik natuurlijk ook altijd een paar klinkende namen te boeken.“

Pieter Derks

“Ik heb Pieter met zijn voorstelling Het werd ook wel eens tijd geboekt omdat hij een jonge cabaretier is, maar zich inmiddels al wel heeft bewezen. Dit is zijn derde programma en ik had hem hoog op het verlanglijstje staan. En het is dus gelukt hem te boeken. Te zien op 1 oktober 2011.”

Flairck en Basily

“Muziektheater met gipsy violist Tucsi Basily en Flairck voorman Erik Visser. Uniek. Het is een orkest met een groot aantal virtuoze zigeunermusici en akoestische instrumentalisten. Een muziekspektakel! Te zien op 21 oktober 2011.”

Katinka Polderman

“Haar cabaretvoorstelling heet Polderman tuigt af. Daar staat een pittige dame die ook wel wat durft te zeggen. Ze is genomineerd geweest voor de VSCD Cabaretprijs Neerlands Hoop en heeft vele lovende kritieken gekregen. Ze valt op omdat ze zo goed is. Te zien op 10 november 2011.”

Purper

“Purper komt dit keer met Een cabaret musical. Ze zijn een beetje van richting veranderd en ik moet zeggen dat ze daar niet slechter van zijn geworden. Echt een voorstelling waar ik vertrouwen in heb. Te zien op 24 november 2011.”

Deep River Quartet

“Een kerstconcert met vier zangers en drie musici in kerst-sfeer. Ik kan vertellen dat het muzikaal gezien zeer overweldigend wordt. Te zien op 8 december 2011.”

Gelders Musical Ensemble

“Een leuke familievoorstelling: Nanny Mac Phee. Een heel leuke musical die naar aanleiding van de film is geschreven. Leuk toch zo’n Gelders gezelschap in hun eigen provincie? Te zien op 14 januari 2012.”

Hans Kazan

“Dit heb ik nog nooit eerder geboekt, magic. Het Koffertje is iets nieuws, want het gaat niet alleen om toverkunst, maar ook over de vele ervaringen die hij in het leven heeft opgedaan. Zijn successen en tegenslagen, dat lijkt mij zo boeiend. Te zien op 28 januari 2012.”

Pater Moeskroen

“Carnaval is dan weer in aantocht, dus de perfecte timing voor het vrolijkste muziekgezelschap van Nederland. Dit keer heet de voorstelling Pater Moeskroen en de Kelten, dus ik verwacht Ierse muziek. Deze Brabanders maken er een feestje van, heel gezellig. Te zien op 4 februari 2012.”

Annick Boer, Mary-Lou van Steenis e.a.

“Mama is een komedie over jonge moeders, die al jaren loopt in Amerika. Daphne Deckers heeft het bewerkt en aangepast. Een leuk sociaal bewogen toneelstuk, waarin iedereen wel iets herkent. Te zien op 18 februari 2012.”

Arjan Ederveen

“Die acteur heeft zijn sporen inmiddels verdiend. Zijn voorstelling van dit seizoen heet Ederveenzaamheid. Eindelijk komt hij met een one-man-show, waarin zijn bijzondere persoonlijkheid centraal staat. Een terugblik op zijn leven tot nu toe. Een van mijn favorieten. Te zien op 15 maart 2012.”

Nelleke Noordervliet

“Een literaire avond in samenwerking met de bibliotheek. Nelleke is een Nederlandse schrijfster met vele titels op haar naam. Haar werk kenmerkt zich door interesse voor het verleden. Momenteel is ze columniste voor Trouw en het Historisch Nieuwsblad. Te zien op 29 maart 2012.”

Nel Kars

“Dit is zo mooi. Nel Kars staat al vijftig jaar op het toneel. Nel doet bijna alles zelf: het ontwerpen en maken van kostuums en decors, het samenstellen van geluidseffecten, rijden, bouwen, belichten, kleden, schminken en natuurlijk spelen. Buigen voor Oranje wordt waarschijnlijk haar laatste solo-voorstelling en die mogen we natuurlijk niet missen. Te zien op 21 april 2012.”