Nikki 1

Nikki

Geplaatst op Categorieën Sterke verhalen

Idols winnares

Hotspots Editie 7

Geboren in Nederland maar vanaf haar vierde tot haar zestiende jaar opgegroeid in Australië heeft haar naar eigen zeggen behoorlijk gevormd. “Kijk, alleen al het Engelstalige zingen kost mij geen enkele moeite”, zegt Nikki, ”maar ook het gemakkelijk aanpassen aan elke situatie heb ik geleerd, doordat ik in feite weer helemaal opnieuw moest beginnen toen ik op mijn zestiende weer in Nederland kwam wonen. In Australië had ik voor mijn gevoel alles nét goed voor elkaar om een zangcarrière te beginnen. Maar toen besloten mijn ouders terug naar Nederland te gaan. Uiteindelijk heeft dat voor mij geweldig uitgepakt en daar ben ik heel erg blij mee.”

Hoe ben je aan Idols begonnen?

“In eerste instantie heel onzeker, want vier jaar daarvoor deed ik ook mee maar dat liep minder goed af. Ik was inmiddels wel overtuigd van het feit dat ik kon zingen maar dan nog weet je niet of je bent wat ze zoeken.”

Wel moedig van je om voor de tweede keer aan Idols mee te doen, ik kan me voorstellen dat je er klaar mee bent als je de eerste keer wordt afgewezen.
“Absoluut, dat was ik ook. Ik dacht ‘al die tv programma’s bekijk het maar, voor mij hoeft het niet meer.’ Maar toen belde een vriend van mij op om te vertellen dat ie met Idols mee ging doen en of ik ook meedeed. In eerste instantie wilde ik er niets van weten maar na een paar dagen ging ik twijfelen. Ik dacht, het is misschien nu of nooit. Tja, en toen was ik wél door. In eerste instantie reageerde mijn omgeving vrij laconiek, maar op het moment dat ik in de theaterrondes kwam kreeg ik steeds meer respons. En wanneer je op een gegeven moment in de liveshows staat, word je van alle kanten benaderd. Het is echt heel gaaf om mee te maken hoeveel mensen met je meeleven op zo’n moment!”

Dat heeft ongelooflijk veel impact. Wat doet dat met je?

“Eigenlijk word je heel erg selfcentered. Je houdt je niet meer met anderen bezig. Alles draait om je optredens. Ik denk dat ik dat wel het ergste vond. Ik wist op een gegeven moment niet meer wat mijn familieleden deden of hoe hun dag was geweest. Ik was alleen maar gefixeerd op die twee minuten op het podium!”

Wat is er inmiddels voor jou veranderd na de Idols-gekte?

“Ik ben altijd al druk geweest met muziek: gitaarles, zingen en muziek schrijven. Het was misschien allemaal minder effectief maar het is voornamelijk de wereld om me heen die is veranderd. Zoals het winkelen in de stad, ik ben niet anoniem meer. Maar dat vind ik wel leuk hoor”, zegt ze snel, “Nederlanders zijn toch vrij nuchter en zullen niet direct om je heen staan springen. Je ziet een stuk herkenning en soms wil iemand met je op de foto. Maar ik zie in die herkenning  voornamelijk een stukje succes.”

Heb je voor je nieuwe album ‘Naked’ zelf liedjes geschreven?

“Nee, ik schrijf wel liedjes, maar bij dit eerste album heb ik niet meegeschreven. Ik heb wel alle liedjes zelf uitgezocht. Gelukkig werk ik samen met een fijn team mensen van Sony Music die me daarin ruimte en zeggenschap hebben gegeven. Daardoor kan ik heel erg trots zijn op mijn album en er voor de volle honderd procent achter staan. Dat is heel fijn, ik kan wel zeggen dat ik een gelukkig mens ben.”

Waar droom je nu nog van?

“Optreden in het Gelredome, dat lijkt me geweldig! Met de Toppers heb ik een keer in Ahoy gestaan, dat was één groot feest!”

En ontwikkelingswerk?

Nikki lacht, ”Ja je hebt gelijk, door de glitter en glamour van dit wereldje ga je dat soort dingen vergeten. Maar het klopt, ik wil nog steeds graag iets doen in ontwikkelingswerk. Dat is in eerste instantie een reden waarom ik graag een bekend zangeres wilde worden, omdat je door je bekendheid meer aandacht kan vragen voor ontwikkelingshulp. Dat zou me de meeste voldoening geven in mijn leven. Nu is dit heel leuk en zingen is een enorme passie, maar soms verlies ik de kern uit het oog en moet ik weer even stilstaan bij waar het uiteindelijk om draait.