Martin Morero 1

Martin Morero

Geplaatst op Categorieën Sterke verhalen

Uit de hand gelopen rol

Hotspots editie 21

Tekst: Lilian van de Kamp
Fotografie: Pepita Goezinnen

Martin Morero is eigenlijk een uit de hand gelopen rol, die er voor zorgt dat jij nu als artiest volle zalen trekt. Wat vind je daar van?
“Hartstikke leuk. Ik was als mezelf nooit begonnen met zingen en door die rol dus wel. Het is een uit de hand gelopen grap. Ik kreeg vanaf het eerste seizoen al steeds verzoeken om als Martin op te treden, maar dat heb ik eigenlijk steeds afgehouden. Ik dacht, dit slaat nergens op. Ik heb toen wel een echte single uitgebracht, maar het was toen echt niet mijn bedoeling om daar mee te gaan optreden ofzo. Maar toen er een keer een opening was van een winkelcentrum in ‘t Gooi werd ik ook gevraagd. Dat heb ik toen gedaan en ik moest er zelf heel erg om lachen. Toen kwam mijn technicus naar me toe en vroeg of ik niet eens een setje met hem wilde opnemen. Dus uiteindelijk zei ik ja en nu sta ik dus hier.”

 

Twijfelde je omdat je dacht dat mensen het niet leuk zouden vinden?

“Nee, meer omdat ik dacht dat ik het zelf niet leuk zou vinden. Maar gelukkig is dat niet zo.”

Je hebt nu door de film een repertoire, past dit bij jou?

“Ik denk het wel. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met een cd. Als Martin Morero dus, niet als mezelf, en dat vind ik een leuk repertoire. Ik ben zelf ook de teksten aan het schrijven. Wanneer het gaat uitkomen weet ik trouwens nog niet, maar ik ben er mee bezig. Het moment van overgang tussen mij en Martin? Zodra ik het podium op stap, ben ik Martin. Ik ben van te voren ook niet zenuwachtig als ik moet optreden. Er gaat een knop om en dan doe ik het gewoon.”

Komt er nog een nieuwe Gooische Vrouwen film?

“Dat is niet de bedoeling, maar je weet het natuurlijk nooit. Als het aan mij ligt zeker, maar ik ben helaas niet degene die daar over gaat. Ik zit nu wel midden in de opnames van de film Old Stars, dus ik ben hartstikke druk momenteel. Ik ben vandaag teruggekomen uit Toulouse en vlieg er morgen weer heen om verder te draaien.

De Toppers. Niets voor jou?

“Ik heb voor de opnames van Gooische Vrouwen met ze opgetreden, zoals je weet. Het was erg leuk om te doen, maar niet voor vast. Ik ga bijvoorbeeld niet solliciteren voor vijfde Topper ofzo. Hoewel ik er wel tussen zou passen. Voor mijn rol van Martin heb ik toch de meeste inspiratie gevonden in André Hazes, denk ik. Ik ging weleens naar zijn concerten. Naar die van René Froger ook trouwens.”

Optreden in de Arena of in Ermelo?

“Vijfenzestigduizend mensen, dat is gewoon een massa. En ook nog allemaal verkleed. Er is veel licht, dus je ziet ze ook allemaal, maar toch is er meer afstand. Het publiek staat toch wat verder weg dan hier. Hier is het wat intiemer en voel je de sfeer echt. Hoewel ik dat daar ook wel weer voelde, maar dat is meer intens dan intiem.”