Marco Hovenier 1

Marco Hovenier

Geplaatst op Categorieën Sterke verhalen

Bijzonder talent

Hotspots editie 15

Tekst & Fotografie: Lilian van de Kamp

Hallo, wie ben jij?

“Marco Hovenier en ik ben achtendertig. Ik ben net jarig geweest. Televisie kijken is een hobby van me. Om zes uur kijk ik altijd Amika, een serie over paarden. Dan om acht uur kijk ik altijd Goede tijden, slechte tijden en om tien uur ga ik naar bed. Mijn andere hobby is voetbal spelen op de Playstation, ik kies altijd voor Ajax. Ik speelde eerst ook zelf voetbal, maar dat doe ik nu niet meer.”

Hoelang werk je al bij De Ontmoeting?

“Vanaf 2005. Ik werk hier al vanaf het begin en was ook bij de opening.”

En hoe vaak werk je hier?

“Drie dagen in de week. Ik woon in Bunschoten in een woongroep en moet om zeven uur opstaan. Dan ga ik met de taxi hier heen. Maar ik houd eigenlijk meer van uitslapen. ?Om vier uur ben ik klaar met werken en ga ik weer naar huis.”

Wat doe jij hier allemaal?

“Ik mag gasten ontvangen, bedienen en koffie maken. Kinderfeestjes vind ik ook heel leuk om te doen. En broodjes maken kan ik heel goed. Werken in de spoelkeuken vind ik niet zo leuk.”

En wat voor broodjes maak jij allemaal?

“Uitsmijters en broodjes carpaccio kan ik heel goed klaarmaken. Koekjes en appeltaart maken we ook zelf. Dan doen we de appels in een schilapparaat en dan maken we de appeltaart.”

En zijn je collega’s ook je vrienden?

“Ja. We zijn ook net in mei naar het programma Knoop in je Zakdoek geweest, op televisie. We moesten tegen een ander team en we hebben toen allebei gewonnen. Het was een wedstrijd en we moesten pilonnen omgooien, maar allebei de teams hadden er evenveel omgegooid, dus het was gelijkspel. In november gaan we weer wat leuks doen en gaan we naar Kruimeltje met zijn allen.”

Leuk! Vind je musicals leuk?

“Ja.”

Ben je al eens eerder bij een musical geweest?

“Nee, dat niet.”

Dan is het extra spannend! Wil je me ook nog een rondleiding geven en laten zien wat jullie allemaal voor mooie spulletjes verkopen?

Marco staat op en laat me alles zien, van de verschillende soorten koffie en thee, tot de serviezen en de bonbonnerie. Zelfs de deuren met het bordje ‘privé’ en ‘washok’ worden voor me geopend inclusief uitleg wat ze daar allemaal wassen. Dan mag Marco een mooie plek uitzoeken voor de foto en gaat met zijn grootste glimlach voor het koffieschap staan. Komen jullie een keer een kopje koffie bij hem drinken?