K2 Kristel en Karen 1

K2 Kristel en Karen

Geplaatst op Categorieën Sterke verhalen

Zijn op zoek naar K3

Hotspots Editie 9

Na 3 films, 9 CD albums, 9 concertreeksen, 200 afleveringen van ‘de Wereld van K3, 600.000 verkochte DVD’s en 400.000 verkochte CD’s was de koek op voor de blonde Kathleen. Het Vlaamse trio maakte eind maart bekend dat K3 zonder Kathleen Aerts verdergaat. De blonde zangeres vond het na tien jaar K3 tijd voor een nieuwe uitdaging. De roodharige Kristel en donkerharige Karen bruisen nog van energie en hebben een orginele manier gevonden om van het huidige K2 weer een sprankelend K3 te maken.
Middels het TV-programma ‘K2 zoekt K3’, krijgen talentvolle meiden uit België en Nederland de kans de plaats van Kathleen in te nemen. Maar, zo benadrukken Kristel en Karen: “We zoeken geen vervangster van Kathleen maar een opvolgster.”

Voor een kritische jury bestaande uit presentatrice en zangeres Patty Brard, choreograaf Marc Forno, K3-componist Miguel Wiels en K3-choreografe Axana Ceulemans moet de nieuwkomer kunnen zingen, dansen én acteren!
Vierduizend Nederlandse en Vlaamse gegadigden hebben zich voor de audities aangemeld. Allemaal hopen ze kans te maken op die ene felbegeerde plek in de meidengroep. De winnares van ‘K2 zoekt K3’ is immers verzekerd van een glansrijke carrière, en gaat meteen met Karen en Kristel op tournee door Nederland en België en natuurlijk komt ze terecht in de glamourwereld waar de andere twee zich al jaren in bevinden. Er staat dus heel wat op het spel!

In 1999 brak K3 door na een deelname aan Eurosong, de Belgische (Vlaamse) voorronde voor het Eurovisie Songfestival, met het nummer ‘Heyah mama’. Daarna werden ze vooral erg populair bij kinderen. Op 10 mei 2008 vierden ze hun 10e verjaardag met een nieuwe show.?? De groep is bekend van liedjes, films, musicals en een stripreeks waarmee ze jong en oud aanspreken.

Wij spreken Kristel en Karen tijdens de najaarspresentatie van SBS. Hun zoektocht naar een nieuwe collega wordt door deze zender in Nederland uitgezonden.

Jullie zijn al bij hele jonge kinderen ongelofelijk populair en zijn dat al tien jaar, wat maakt jullie zo succesvol?

“Ah, ja, onze liedjes liggen natuurlijk heel gemakkelijk in het gehoor. Waardoor het heel snel al heel jonge kinderen aanspreekt. We merken wel dat zodra de kinderen wat ouder worden ze zich weer voor andere muziek gaan interesseren. Maar dat is natuurlijk logisch hé, als je een jaar of 9 à 10 bent, en je ziet dat de hele kleintjes K3 leuk vinden dan is dat niet cool meer en voel je je er al snel te groot voor. Hoewel ik denk dat het programma ‘K2 zoekt K3’, straks weer door veel oudere kinderen zal worden bekeken.”

Hebben jullie eraan gedacht om ook te stoppen toen Kathleen dat aankondigde?

“Nee,” antwoordt Karen heel stellig.”Bij Kathleen is die beslissing ook echt niet van de één op de andere dag genomen. En ik heb zelf nooit gedacht, nu is het genoeg. Kinderen zijn de leukste doelgroep waar je voor kunt werken. Ik vind het plezant om, naast mama en vrouw, ook een kind te kunnen zijn: lekker mijn roze jurkje aantrekken, staartjes in mijn haar en gek doen. Als ik sta te zingen, vergeet ik al mijn verantwoordelijkheden en zorgen. Het is de beste therapie en als het nog tien jaar op deze manier doorgaat, ben ik heel gelukkig.”

Er breekt voor jullie een spannende tijd aan met het TV programma. Hoeveel invloed hebben jullie op de keuze van het nieuwe meisje?

“Wij kiezen uiteindelijk, en als het meisje goed kan zingen, dansen en acteren, maar de klik is er nog niet, ach dan hopen we maar dat die er snel wel zal komen. Daarbij kunnen de twee juryleden Miguel Wiels en Axana Ceulemans ons perfect vertegenwoordigen omdat ze al vanaf begin af aan met ons samenwerken en ons door en door kennen. Hoewel er tijdens de voorrondes echt wel momenten zijn geweest dat we het niet eens waren met een beslissing van de jury. Dan moest er toch even stevig worden gediscussieerd. Aan de andere kant is het prettig dat de jury heel rationeel kan beslissen. Wij zijn er zó bij betrokken dat we soms veel te emotioneel reageren.”

Het lijkt me ook vreselijk moeilijk voor jullie, je werkt zo nauw samen en ziet elkaar natuurlijk heel veel.

“Dat klopt, soms zien we elkaar drie maanden lang iedere dag, dan moet je naast collega’s ook vriendschappelijk goed met elkaar kunnen omgaan.”

Zowel in Vlaanderen als in Nederland zijn jullie op zoek, past een Nederlandse er wel tussen?

“Tuurlijk,” zegt Kristel, “we treden net zoveel op in Nederland als in België. En als ik eerlijk moet zijn dan vind ik dat de Nederlandse meisjes beter zijn. Op één of andere manier zit er bij jullie zoveel meer talent. Misschien hebben we dat in België ook wel hoor, maar durven ze niet zo goed naar buiten te treden. Dus ik sluit niet uit dat het een Nederlands meisje wordt.
En natuurlijk is Nederland ook groter,” vult ze nog snel aan.

Wat gaat er straks na de finale allemaal gebeuren?

“Het laatste weekend van september wordt het nieuwe meisje gekozen en dan gaat ze begin oktober gelijk met ons mee op tournee voor een reeks van 90 concerten. Tijdens het programma zullen Karen en ik zanglessen nemen met de meisjes en samen danspasjes instuderen, zodat we er klaar voor zijn. Ook gaan we een album met het nieuwe K3 opnemen. Onze hoop is dat we de eerste single al kunnen laten horen als we in oktober en november in Nederland optreden.”