Jeroen van de Boom 1

Jeroen van de Boom

Geplaatst op Categorieën Sterke verhalen

Zanger, presentator en entertainer

HotSpots Editie 3

Als wij met hem praten klinkt hij rustig en zeer nuchter. “Ik heb het altijd goed naar mijn zin gehad met wat ik deed en daar prima van kunnen bestaan.” Niettemin geniet hij van zijn roem en succes. Even zijn wij getuigen van een jubelsfeer als het gaat om zijn nieuwe liedje. Ten tijde van het interview nog ‘top secret’, maar bij verschijning van deze uitgave al gelanceerd. “Zo snel gaat het,” zegt Jeroen. “In Zwitserland wordt een top 3000 allertijden bijgehouden, sta ik ineens op nummer 3 met ‘Jij Bent Zo’.” Binnen een paar maanden staat je leven op zijn kop! “Ja, het is natuurlijk hilarisch wat er nu allemaal gebeurt! Ik ben ineens tot artiest van het jaar verkozen. ‘Jij Bent Zo’ is single van het jaar in de top 40 en mijn 2e plaat, ‘E�n Wereld’, geschreven door Han Koreneef, wordt in één keer alarmschijf! Dat komt ook doordat ik een geweldig team mensen om me heen heb kunnen verzamelen. De crème de la crème uit de muziekbranche met Marco, Guus en Ilse.”

Zoek jij die mensen zelf op of word je na zo’n hit benaderd?

“Nee, toen we nummer 1 stonden, waren er mensen die zich meldden om wat met me mee te denken. We werkten met ‘Jij Bent Zo’ met een heel klein team, namelijk mijn partner, ik en mijn platenmaatschappij. Mijn persoonlijk management heb ik zelf uitgekozen, ik zat ineens in de positie dat dat kon. We hebben overleg gehad over de richting waarin we ons gaan positioneren. Veel zaken moet ik nu uit handen geven en daar heb ik wel moeite mee. Ik ben een perfectionist en zou me het liefst overal mee willen bemoeien.”

Een perfectionist met vele talenten, hoe zie je jezelf het liefst?

“Als ik visitekaartjes zou laten drukken zou er waarschijnlijk naast artiest & entertainer, ook ondernemer op staan. Ik ben namelijk geen artiest die tot twee uur ’s middags op zijn bed blijft liggen, maar breng gewoon om 8 uur mijn kind naar school. Ik heb twee zoontjes, de oudste is 4 en de jongste 1 jaar. Naast het optreden en artiest zijn heb ik ook gewoon een privé-leven. En die twee mannetjes houden me met beide benen op de grond.”

Hoe komt het dat er dan ineens zo’n grote hit ontstaat?

“Ik denk dat het ermee te maken heeft dat er niks speciaals is aan mij. Ik bedoel, ik maak gewoon leuke muziek en ben niet in één vakje te plaatsen. Ik draag geen gouden kettingen, kom niet uit Amsterdam, Limburg of Friesland en ben geen over de top artiest. Ik denk dat ik heel erg een gemiddelde man ben. Anders gezegd: ik maak wel kreeft van muziek maar ik eet liever een bitterbal.”

Wat is volgens jou het succes van ‘Jij Bent Zo’?

“Het is een geaccepteerd lied, dat zowel in de kroeg aanslaat als bijvoorbeeld bij ‘De vrienden van Amstel Live’ met een 35+ publiek. Inmiddels staat ‘Jij Bent Zo’ al 38 weken in de top 40 en zit het zelfs ‘Eén Wereld’ een beetje in de weg. ‘Eén Wereld’ hebben we misschien iets te snel uitgebracht waardoor ik mijn eigen concurrent ben geworden. De volgende plaat komt eind februari uit. We hebben ‘m gisteren unaniem gekozen, iedereen staat er volledig achter. We krijgen daar allemaal zo’n enorme hoeveelheid energie van!”

Hoe wordt er nu op je gereageerd?

“In één keer vinden ze je allemaal cool. Een jaar geleden keek niemand naar me om en ineens ben ik cool. Begrijp je dat nou? ‘Als je wint, heb je vrienden’ speelt er dan steeds door mijn hoofd. Ik realiseer me heel goed dat het allemaal zeer vergankelijk is en dat maakt me denk ik wel heel rustig en relaxed. Hoe ver kan ik terug vallen?”

Realiseer je je dat steeds, houd je daar rekening mee?

“Nee hoor, ik heb het altijd prima naar mijn zin gehad. Een jaar geleden woonde ik ook waar ik nu woon, vond ik het leuk wat ik deed en voelde ik me daar gelukkig bij. Ik deed leuke dingen, sprak commercials in, tekenfilms, Café de Wereld, was gast bij het Kopspijkers cabaret. Ik deed gewoon mijn ding en dat kan nu niet meer. Het wordt te onduidelijk als ik nog van alles erbij blijf doen, bovendien mis ik daar ook de tijd voor. Mijn leven is in een stroomversnelling terecht gekomen. In 8 maanden tijd is het enorm opgeblazen maar ook doordacht uitgekiend. Nieuwe single eind februari, release van het album in maart en een concert in de HMH in oktober.”

 

En nu?

“Op dit moment sta ik bij ‘De vrienden van Amstel Live’ en dat is geweldig om te doen! 10 Dagen lang, 10.000 man per avond. Ik voel me daar als een vis in het water. Normaal gesproken hebben ze een iets zwaardere line up, Acda en de Munnik, Van Dik Hout, De Dijk. Dit keer wilde de organisatie mij er tussen hebben.” Enthousiast vervolgt Jeroen: “Als je ziet hoe geweldig zoiets direct vanaf de eerste dag op zijn plek valt! Dat zijn momenten waar je een enorme kick van krijgt!”