Dries Roelvink 1

Dries Roelvink

Geplaatst op Categorieën Sterke verhalen

Zanger

HotSpots Editie 1

Terwijl hij net in een overvolle, rokerige en oververhitte ruimte veertig minuten alles van zichzelf heeft gegeven, komt hij zo fit en fris als een hoentje de met tl-verlichte keuken van de Dorpskamer binnenstappen. In gedachten schrappen we de al te kritische vragen. Misschien niet zo professioneel, maar ach.

Hoe gaat het met je?

“Héél goed op het moment, ik heb het geweldig naar mijn zin, dit is heel leuk om te doen. Er hangt een goede sfeer, de mensen hebben er zin in, ze zingen lekker mee, wat wil je nog meer!” Met deze nieuwe single ben je wel lekker aan het scoren!

Als je zo’n plaat opneemt heb je dan het gevoel van dit zou ‘m wel eens kunnen worden?

“Ja zeker, maar ik heb dat gevoel al een keer of 30 gehad. Dit is de eerste keer dat ie ook echt wordt gedraaid en aandacht krijgt.”

Tussendoor moeten we even plaats maken voor een gezin dat speciaal naar Ermelo is afgereisd voor het optreden van Dries en even op de foto moet. Pa, ma en dochter. Welwillend gaat Dries in het midden staan om zich te laten fotograferen. Hij geniet zichtbaar. 

Waardoor nu die extra aandacht nu ineens?

“Ik denk dat het komt omdat ik sinds kort met een nieuw team mensen werk. Ik zit nu bij artiestenbureau Jan Vis in Rosmalen en sindsdien heb ik het gevoel dat er daadwerkelijk wat gebeurt. Daarbij komt dat Nederlandstalige muziek beter wordt ontvangen sinds Frans Bauer en Jan Smit. Zij hebben het toch wel iets makkelijker gemaakt voor de rest van de artiesten. Het wordt op meer zenders gedraaid, het mag ook weer. Je mag Nederlandstalig best leuk vinden.”

Zoals radio 538?

“Ja zeker radio 538. Dat heeft zo vreselijk veel impact. Edwin Evers heeft me gigantisch geholpen. Hij belt bijna elke ochtend.

Hoe werkt dat met Edwin Evers?

Kondigt hij van te voren aan dat ie gaat bellen?
“Nee, ze hebben mijn nummer en als mijn mobiel uitstaat, belt ie thuis. Soms neemt mijn vrouw op, en het eerste wat ie dan zegt is, “Oh, je ligt er toch nog naast.” Gelukkig gaat dat inderdaad veel beter, maar ik ben veel weg en dat is vaak moeilijk. Ik ben
meestal ’s morgens om 8 uur weg en nooit voor twaalf uur thuis.”

En dan nu ineens een speelfilm ‘I love Dries’, hoe is dat nou ontstaan of had je acteerambities?

“Nee, daar had ik nog nooit over nagedacht. Maar opeens werd ik gebeld door regisseur Tom Six naar aanleiding van de reality-soap en de commercial.

Oh, die met die gele zwembroek?

Dacht ’ie: “die wil ik ook?”
Dries schiet in de lach. “Nee, nee, de eerste commercial met Hans Klok. Tom vond mij goed in het script passen. Het is een beetje gebaseerd op de Amerikaanse thriller Misery. Waar die schrijver wordt ontvoerd door een of ander gekke fan. Als hij wil ontsnappen dreigt ze zijn benen te vermorzelen. In deze film word ik ook gekidnapped en willen mijn ontvoerders een kind van mij.”

Hoe ging het acteren je af?

“Mmm, ik moest natuurlijk mezelf spelen, dus dat viel wel mee maar eh, ik geef natuurlijk wel alles bloot.”

Jaaah, om daar even op door te gaan je geeft jezelf wel erg bloot! Had je daar geen moeite mee?

“Nou eerst wel een beetje hoor, er zit namelijk een sexscéne in met mijn ontvoerster anders zou ze mij vermoorden. Nou ja en dan hoort het er nou eenmaal bij. Dus alles moest uit. Maar de tegenspeelster was zo vreselijk onaantrekkelijk, dat ik de de hele dag tegen de scéne opzag.”

Over 2 weken komt je nieuwe single uit. Ga je ’m vanavond zingen?

“Nee vanavond ga ik hem niet zingen. Ik hou de primeur voor mijn optreden bij Jensen.”

Maandag 28 januari is de filmprimiëre in Ahoy tijdens het concert Costa del Sol.

“Ja, spannend hoor!” “Dat is nog nooit vertoond”, vult zijn manager aan. Het grootste filmdoek van de Benelux in Aho, een filmprimiêre voor 10.000 man. Dat mogen jullie natuurlijk niet missen!”